Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Книги, що долають бар`єри


До Всесвітнього дня азбуки Брайля експонується книжкова виставка «Книги, що долають бар'єри».

Серед представлених художніх творів, надрукованих шрифтом Брайля, книги українських та зарубіжних письменників, серед яких класика української літератури І. Я. Франка: «Захар Беркут», «Украдене щастя», «Мойсей», «Зів’яле листя»; книги для дітей фінського письменника Туве Янсона: «Комета пролітає», «Зима-чарівниця», «Мемуари тата Мумі-Троля»; книги Галини Вдовиченко «36 і 6 котів» (у двох частинах) та інші.

Користувачі можуть детальніше ознайомитися з переліком книг шрифтом Брайля з фондів бібліотеки за посиланням: http://www.ounb.km.ua/vistavki/brail/index.php.

Всесвітній день азбуки Брайля є нагадуванням, що серед нас живуть люди, які потребують особливої уваги та підтримки, і зокрема літературного забезпечення, яке пропонує бібліотека. Шрифт Брайля – це унікальна азбука, яка являє собою тактильне поєднання графічних символів за допомогою 6 точок, що дає змогу передавати букви, цифри, музичні, математичні та наукові знаки. Для мільйонів незрячих людей шрифт Брайля є засобом спілкування.



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com