Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Літературний вечір вшанування творчості видатного польського письменника Генріка Сенкевича


Відбувся літературний вечір з нагоди вшанування творчості видатного польського письменника Генріка Сенкевича для учнівської молоді міста, яка вивчає польську мову, та учасників польського клубу, що діє в бібліотеці. Подію ініційовано спільно з ГО «Центр слов`янських мов та культур».

Цьогоріч виповнилося 175 років від дня народження класика польської літератури. Під час заходу говорили про його блискучі історичні романи, що висвітлюють історію Польщі та світову історію, справжні історичні факти, постаті та злами епох. Присутні дізналися чимало цікавого з життя Генріка Сенкевича, який в 1905 році отримав Нобелівську премію з літератури «за видатні заслуги в області епосу»; створювали літературні постери за його творами.

Голова Центру слов`янських мов та культур Неля Адамчук передала бібліотеці книги Габріелі Запольської. Відвідувачам презентовано видання автора з фонду відділу літератури іноземними мовами, адже саме читання польської літератури є відмінним помічником у вивченні мови, культури, традицій та історії Польщі.



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com