Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Мій вічний біль, моя пекуча пам’ять...


До Дня пам’яті жертв голодоморів, до 100-х роковин від початку масового штучного голоду 1921 – 1923 років в Україні та до 75-х роковин від початку масового штучного голоду 1946 – 1947 років в Україні відбулась зустріч-реквієм «Мій вічний біль, моя пекуча пам’ять...» на платформі Google Meet.

У заході взяли участь: Андрій Іванець – старший науковий співробітник Інституту дослідження Голодомору; студенти та викладачі Хмельницького інституту ім. Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України ПрАТ «ВНЗ» МАУП» та ВСП «Хмельницький торговельно-економічний фаховий коледж КНТЕУ».

Присутні дізналися про передумови, причини та наслідки голодоморів; чому голодомор 1932 – 1933 років вважається геноцидом українського народу та про внесок науковців, істориків, краєзнавців, письменників та журналістів Хмельниччини у дослідження теми голодоморів.

Під час заходу відбувся перегляд та обговорення документальної стрічки «Живі» (режисер Сергій Бурковський ) з колекції DOCU/КЛУБ – Docudays UA. Одна із двох сюжетних ліній фільму присвячена Гаретові Джонсу, який перший під своїм прізвищем розповів світові про геноцид українського народу під час голодомору і злочини сталінського режиму.

Відбулася презентація книжково-ілюстративної виставки «Завжди пам’ятай минуле».




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com