Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Кіднепінг – межа відповідальності… поговоримо


«Кіднепінг – межа відповідальності… поговоримо» – тема години правових порад з учнями Хмельницької загальноосвітньої школи № 22 імені Олега Ольжича.

Учасники заходу говорили про безпеку людини; місця, де вона почувається в безпеці і чому; відповідали на питання: що таке кіднепінг?

Під час зустрічі Оксана Банкова, начальник відділу комунікацій та правопросвітництва Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Хмельницькій області, розповіла історію виникнення терміну «кіднепінг» та розкрила його види; пояснила, якими можуть бути мотиви викрадення дітей; порадила, як не стати жертвою кіднепінгу; звернула увагу на особливі правила, яких слід дотримуватися, щоб залишатися в безпеці; навела приклади ситуацій, коли завдяки дотриманню зазначених правил можна уникнути небезпеки та врятуватися від викрадачів.

На завершення учасники говорили про художні фільми, згадували народні та літературні казки, міфи, у яких використано тему кіднепінгу, аналізували поведінку героїв, знаходили вихід з запропонованих ситуацій «Що робити, якщо…» та спілкувалися з фахівчинею віч-на-віч.

«Тема кіднепінгу є актуальною. Його жертвою може стати будь-хто. Злочинців, які вчиняють таке протиправне діяння, не зупиняє нічого, навіть загроза кримінальної відповідальності», – наголосила пані Оксана.




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com