Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Біля святого вічного вогню вклонімось визволителям доземно


До Дня вигнання нацистських окупантів з України проведено історичний урок «Біля святого вічного вогню вклонімось визволителям доземно».

У заході взяли участь: заступник голови обласної ради ветеранів Микола Столяр; член обласної ради організації ветеранів Ганна Кухтюк; перший заступник голови відділення Національного олімпійського комітету України в Хмельницькій області Віктор Флентін, студентська молодь Хмельницького університету управління та права ім. Леоніда Юзькова та працівники бібліотеки.

В ході заходу звернуто увагу на історичні факти звільнення України та Хмельниччини від нацистських загарбників; ознайомлено із злочинами, які було вчинено проти українського народу. Ганна Павлівна розповіла про всесвітньо відомого письменника Джеймса Олдріджа, який в березні 1944 року перебував у місті Проскурові в якості військового кореспондента та поділилася спогадами про листування з визволителем села Ружична Григорієм Макеєвим. Присутні також переглянули відео про наслідки Другої світової війни в Україні та ознайомилися із книжковою виставкою «Ніколи в серці не зітреться вогонь тих днів і тих подій».




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com