Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Тарас Шевченко і Поділля


Шевченко...
Кобзар...
Великий син великого народу...
Його співець, його пророк...
Біль і переживання за Україну, за її долю, любов до неї – у кожному рядку його поезії, у кожному дотику його пензля...

До 175-ї річниці перебування Тараса Григоровича Шевченка на Поділлі і Волині в бібліотеці відбулися краєзнавчі читання «Тарас Шевченко і Поділля» на платформі ZOOM.

Яскрава особистість Шевченка, його життя і творчість були предметом дослідження не одного покоління подолян і знайшли різнопланове віддзеркалення в думах і почуттях, щоденникових записах, листах, офіційних документах, працях істориків, літературознавців, художників, письменників.

У краєзнавчих читаннях взяли участь: Ігор Западенко – краєзнавець, заступник директора державного історико-культурного заповідника «Межибіж»; Сергій Шпаковський – заступник директора з питань охорони культурної спадщини Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтва; Віталій Міхалевський – поет, голова обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т. Шевченка; Петро Маліш – письменник, голова Хмельницької обласної організації Національної спілки письменників України; Василь Горбатюк – письменник, директор Хмельницького обласного літературного музею; Тарас Проказюк – науковий співробітник Старокостянтинівського історико-краєзнавчого музею і жителі об’єднаних територіальних громад області.

Учасники ознайомилися з дослідженнями шевченкознавців щодо перебування Кобзаря на нашій Подільській землі, з його літературно-мистецьким спадком, пов’язаним з нашим краєм, увіковічнення у пам’ятниках та пам’ятних знаках, а також обговорили питання вшанування пам’яті Т. Г. Шевченка на Хмельниччині.

Для учасників заходу презентована книжкова виставка «Тарас Шевченко і Поділля», яка експонується в краєзнавчому відділі бібліотеки.







 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com