Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Цей не/безпечний Інтернет


В рамках Всесвітнього тижня медійної та інформаційної грамотності – 2021 відбулося онлайн-спілкування на тему «Цей не/безпечний Інтернет» на платформі ZOOM для користувачів публічних бібліотек області.

У своєму виступі, спікер заходу, старший інспектор з особливих доручень відділу протидії кіберзлочинам в Хмельницькій області Департаменту кіберполіції Національної поліції України Артур Дереновський детально розповів про Інтернет-шахрайство та його види; як здійснюються атаки з використанням соціальної інженерії; фішинг та його види; методи, способи здійснення фішингу та виявлення фішингового контенту. Надав практичні поради щодо того, як не стати жертвою Інтернет-шахраїв; вчасно виявити шкідливий лист, посилання чи файл; на які підозрілі елементи варто звертати увагу.

Пан Артур відповів на питання учасників, зокрема: «Які типові випадки шахрайства зустрічаються під час коронавірусу?», «Як захистити себе від кібератак?», «Що робити, якщо людина стала жертвою фішингу?», «Куди ще можна звертатися крім поліції?».

«Повністю захиститися від кібератак неможливо. Проте виконання хоча б мінімальних правил техніки безпеки поводження в мережі значно підвищить шанси, що не зламають ваші персональні сторінки в мережі Інтернет», – наголосив Артур Дереновський.




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com