Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

«Ми можемо бути іншими» - тема онлайн-мосту, присвяченого 30 – річчю незалежності України


«Ми можемо бути іншими» - тема онлайн-мосту, присвяченого 30 – річчю незалежності України, який відбувся на платформі ZOOM за участю кіноклубів, що діють при Волочиській центральній та Дунаєвецькій публічно-шкільній бібліотеках.

Захід організований кіноклубом Docudays UA «Право в об’єктиві» Хмельницької ОУНБ.

Учасники заходу переглянули та обговорили документальний фільм режисера Сергія Лисенка («Автомайдан») з колекції DOCU/КЛУБ – Docudays UA.

Перед переглядом кінострічки учасники говорили про смислове значення слова «Автомайдан» та озвучували свої асоціації щодо назви фільму.

Після перегляду фільму обговорили питання порушення прав та свобод людини, які відображенні у документальній стрічці; роль активістів Автомайдану під час Революції Гідності; зловживання влади шляхом перевищення владних повноважень посадових осіб правоохоронних органів.

Експерт Ольга Чорна – заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області, наголосила, що держава відповідно до вимог Основного закону України повинна забезпечувати право на захист та професійну правову допомогу незалежно від політичної ситуації в державі.

Експерт Максим Рижий – старший інспектор з особливих доручень відділу зв’язків з громадскістю управління патрульної поліції в Хмельницькій області повідомив, що після перемоги Євромайдану нова влада взялася реформувати правоохоронні органи. Він детально зупинився на процесі створення патрульної поліції. «В основних засадах створення патрульної поліції представлений досвід США та Канади. Представники даних країн передають свій досвід та модель роботи поліції щодо взаємодії з громадою. Однією з важливих ознак реформи стала відкритість поліції до громадян» - зазначив експерт.

Експерт Оксана Шейгец – працівник Регіонального представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Хмельницькій області наголосила, що кожна людина повинна знати свої права і свободи, та вміти їх захищати. «Згідно ст. 3 Конституції України людина, її життя, здоров’я, честь, гідність, недоторканість та безпека, є найвищою соціальною цінністю. А головний обов’язок держави - утвердження та забезпечення прав і свобод людини», - сказала пані Оксана.

До експертної групи долучився Василь Шетеля - правозахисник, голова ГО «Правозахист - Україна», шеф-редактор Закарпатської обласної газети «Правозахист громади» та Катерина Бутко – голова всеукраїнської громадської організації «Автомайдан».

У заході взяли участь близько 60 учасників із десяти територіальних громад області.





 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com