Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Світова література в українських перекладах


«Світова література в українських перекладах» під такою назвою у Літньому читальному залі під відкритим небом в міському сквері імені Т. Г. Шевченка відбувся День інформування.

Для хмельничан та гостей міста, які відвідали Літній читальний зал, було представлено художню зарубіжну літературу у перекладах на українську мову. Це книги серії видавництва «Фоліо», серед них Франц Кафка, Френсіс Фіцджеральд. Видавництва «Знання» - Чарльз Діккенс, Редьяр Кіплінг. Серія книг у кольоровій гаммі видавництва «Книголав» - Проспер Меріме, Шарлотта Бронте та багато інших.

Юні читачі мали змогу ознайомитись із книгами Астрід Ліндгрен, Артура Конан Дойля, Льюїс Керрол.

Під час дня інформування проводилась бесіда: Яким зарубіжним письменникам надаєте перевагу? Як ви ставитесь до перекладів зарубіжних класиків на українську мову? Відвідувачі Літнього читального залу зауважили, що перекладач повинен не тільки віртуозно володіти мовою, а й мати неабиякий літературний хист, особливо, коли мова йде про переклади класичних зарубіжних творів.

Завдяки дня інформування широкий загал читачів дістав можливість ознайомитися з найзначнішими здобутками світового письменництва в рамках однієї серії українською мовою.

Читайте українською і насолоджуйтеся зарубіжною класикою.



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com