Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Партнерство заради миру


З метою інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України представлено книжково-інформаційну виставку «Партнерство заради миру» . Виставка має такі розділи: «Етапи становлення Європейського Союзу»; «Європейський вибір України»; «Україна в НАТО»; «Інформаційні та освітні аспекти співпраці Україна – НАТО».

Перший розділ «Етапи становлення Європейського Союзу» розкриває передумови та ідею створення Європейського Союзу, хронологію його формування та розширення; основні факти та цифри.

«Європейський вибір України» – це розділ, у якому міститься інформація про шлях України до Європи, основні проблеми на цьому шляху, пріоритети діяльності, поглиблення співпраці між Україною та ЄС з метою зміцнення стабільності та інші важливі питання. Розділ розкриває весь потенціал Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, ті переваги та можливості, які з’являються в житті українців завдяки інтеграції нашої країни до ЄС.

У розділі «Україна в НАТО» представлено літературу, що містить загальну інформацію про історію, завдання, структуру НАТО, напрями діяльності організації, процеси трансформації та розширення Альянсу, а також партнерство й співпрацю з іншими країнами, і зокрема з Україною.

У розділі «Інформаційні та освітні аспекти співпраці Україна – НАТО» розповідається про те, що консультація та співпраця між Україною та НАТО охоплюють широке коло питань, які були визначені Хартією від 1997 та Планом дій від 2002. Заходами керує Комісія Україна – НАТО і має на меті розвивати відносини Україна – НАТО та забезпечувати належне виконання положень Хартії. Україна є єдиною країною-партнером НАТО, що бере участь в усіх основних поточних миротворчих подіях під її супроводом.

Для більш детального ознайомлення з літературою даної тематики радимо скористатися електронним каталогом бібліотеки

http://ecatalog.ounb.km.ua/cgi-bin/irbis64r_14/cgiirbis_64.exe?C21COM=F&I21DBN=BOOK&P21DBN=BOOK&LNG=uk&fbclid=IwAR2ck88tH6hKXWJd2dKzlHu4QMHzf9ykQuefUtahckei14OJsTP8ofnrPjU..




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com