Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Тренінг-семінари для працівників сільських бібліотек

З 7 по 13 липня фахівці бібліотеки провели тренінг-семінари для працівників сільських бібліотек територіальних громад області, які отримали комп’ютерну техніку в рамках реалізації кампанії з цифрової грамотності населення за проектом «Дія. Цифрова освіта». Протягом п’яти днів проведено 10 тренінгів в яких взяли участь 130 учасників, представники 52 територіальних громад області. Тренінги орієнтовані на донесення інформації щодо ролі публічних бібліотек, як партнерів програми «Дія. Цирова освіта» у забезпеченні навчання населення територіальних громад цифровим навикам.

Під час тренінгу учасники отримали початкові навики роботи з операційною системою Ubuntu на основі ядра Linux, розібрали файлову структуру та отримали інформацію про апаратне забезпечення. Також проведено огляд ресурсів платформи «Дія. Цифрова освіта» та ознайомлено з можливостями які вона надає для безкоштовного навчання цифровим навичкам.

На практичних заняттях учасники тренінгів закріпили навики користування ресурсами на платформі «Дія. Цифрова освіта», дізналися як приєднатися до мережі хабів цифрової освіти та стати амбасаборами проєкту. Значну увагу приділено використанню можливості безкоштовної комп'ютерної допомоги від SUPPORT.UA.

Для популяризації послуг всі учасники тренінгів отримали рекламні плакати «Дія. Цифрова освіта».

Тепер кожний житель населеного пункту, бібліотеки яких отримали комп’ютерну техніку в рамках проєкту, може безкоштовно опанувати цифрові навички за новим сучасним форматом.













 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com