Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Підтримка дитини понад усе


«Підтримка дитини понад усе» – тема дискусії з представниками ГО «Батьківська ініціатива міста Хмельницького» та їх дітьми.

Учасники заходу переглянули та обговорили документальний фільм режисерки Астрід Буссінк «Джованні та балет на воді» з колекції DOCU/КЛУБ – Docudays UA.

Модератор перед початком фільму проінформувала присутніх про те, що таке документальне кіно, на чому воно будується, як його дивитись і обговорювати. Відвідувачі попрацювали в парах, виконавши вправи «Чим ми схожі» та «Чим ми відрізняємося», презентували один одного. Підводячи підсумок, звернули увагу на те, що усі ми схожі та водночас різні, але всі мають право на відмінності, і ніхто не зможе примусити кожного з нас стати іншим.

Присутні обговорили права дітей; гендерні стереотипи, які закладаються ще з дитинства та на сучасному етапі знівельовуються; роль та місце батьків у житті дитини. Зупинилися на проблемах одностатевого виховання дітей та дитячих комплексів. Аналізували поняття «булінг», як його можна розпізнати та як йому протидіяти у будь-якій ролі – і постраждалого, і свідка, а також йшла мова про те, що з булером потрібно розмовляти, і що таким дітям потрібна допомога.

Говорили про відносини та комунікацію у сім’ї; вибір, віру в себе та успіх; саморозвиток, що є основою успіху; кропітку працю, що є основою всіх здобутків.

На завершення зустрічі модератор запропонувала прослухати притчу про жабенят для того, аби діти зрозуміли, що є люди, які навмисно перешкоджають іншим досягати успіху, зауважила, що треба впевнено йти до своєї мети, незважаючи ні на що.

Експертами заходу були: Руслана Матущак – заступник начальника відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області; Орися Підвальна – заступник начальника відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги.







 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com