Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Просто діти?»


«Просто діти?» – тема онлайн-засідання кіноклубу Docudays UA «Право в об’єктиві», яке відбулося в рамках адвокаційної Кампанії по збереженню довкілля – на підтримку реформи сфери довкілля за сприяння та підтримки ГО «Докудейз» на платформі Zoom.

У рамках реалізації спільного проєкту «Бережи довкілля – сортуй сміття» Хмельницької ОУНБ та ГО «Активні громадяни Чемеровеччини» мешканці Чемеровецької територіальної громади переглянули документальну стрічку Ґабріель повідомляє з Чемпіонату світу (режисер Ельс ван Дріль) з колекції «DOCU/CLUB – Docudays UA».

Перед переглядом учасники ділилися думками про свої захоплення та розповідали як проводять своє дозвілля. Учасниця зустрічі Ольга Галак підготувала повідомлення про реальні події та проблеми під час підготовки до 20-го Чемпіонату світу з футболу в Бразилії, що відбувався в 2014 році.

Під час заходу присутні обговорили питання порушення прав людини і дитини на догоду масштабному будівництву, пов’язаному з футбольним матчем; зростання злочинності та її попередження, підвищення рівня вживання підлітками наркотиків; екологічні проблеми та проблеми, пов’язані з переселенням людей під час підготовки до Чемпіонату.

Учасники звернули увагу на життя людей в бідних бразильських кварталах та їх доступ до соціальних благ. Відповідали на питання: чому фільм називається саме так?; чи може Ґабріель стати хорошим журналістом?; чи можуть герої-одинаки, такі як Ґабріель та Вестлі, змінити ситуацію в цілому та що чекає бразильську молодь в майбутньому? Присутні провели паралелі реалізованих соціальних проєктів для дітей у селищі Чемерівці та далекій Бразилії та обговорили активну соціальну позицію дітей в проєктах. Міркували про те, як складуться долі Ґабріеля, Вестлі та інших дітей одного з кварталів Форталези.

Експертами обговорень були: Андрій Когунь – старший інспектор з особливих доручень Управління дотримання прав людини Національної поліції України; Руслана Матущак – заступник начальника відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області; Орися Підвальна – заступник начальника відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги; Оксана Кізаєва – регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Хмельницькій області.





 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com