Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Інтереси дитини перш за все


Відбулося виїзне засідання кіноклубу Docudays UA «Право в об’єктиві». «Інтереси дитини перш за все» - тема дискусії зі студентською молоддю першого курсу Хмельницького кооперативного фахового коледжу Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту.

Учасники заходу переглянули документальний фільм режисерки Астрід Буссінк «Джованні та балет на воді» з колекції з колекції DOCU/КЛУБ - Docudays UA та обговорили питання прав підлітків; гендерних стереотипів, які закладаються ще з дитинства та є актуальним впродовж життя. Аналізували поняття «Гендерні стереотипи», «Гендерна рівність», «Булінг» та «Дискримінація». Говорили про мрії, які є в кожної людини; відносини та комунікацію у сім’ї та у колі друзів; бажання та віру в себе; вибір та успіх; саморозвиток, що є основою успіху; кропітку працю, що є основою всіх здобутків.

Експерт Тетяна Матвійчук - керівник психологічної служби ХКТЕІ наголосила: «Кожна людина має право на самовираження. Ми повинні ставитися до ближнього з повагою, толерантно. Сприймати особу такою, як вона є. Люди, які оточують нас - різні. Але вони заслуговують на повагу».

Експерт Оксана Кізаєва – регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Хмельницькій області зауважила: «Усі ми схожі, але водночас різні, але ми маємо право на ці відмінності. І ніхто не примусить нас бути іншими. Займатися улюбленою справою – значить бути успішним. Від того, який шлях ви оберете уже зараз, залежить ваше майбутнє. Тому важливо спробувати себе за можливістю у різних напрямках діяльності, щоб знайти своє. Треба любити справу якою займаєшся, лише тоді ти отримаєш задоволення. Якщо вам вдасться цього досягти, значить ви на правильному шляху».





 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com