Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Джованні та балет на воді


Відбулося онлайн-засідання кіноклубу Docudays UA «Право в об’єктиві» в рамках адвокаційної Кампанії по збереженню довкілля – на підтримку реформи сфери довкілля.

Мешканці Чемеровецької територіальної громади переглянули документальну стрічку «Джованні та балет на воді» (режисер: Астрід Буссінк). Після перегляду обговорили питання гендерних стереотипів серед підлітків та як вони обмежують можливість їх у сучасному світі; гендерної нерівності – нерівності права дівчат і хлопців, які створюють систему обмежень або привілеїв за ознакою статті; дискримінації; булінгу та несприйняття один одного. Учасники поділилися власними історіями успіху, які доводять, що успіх залежить від конкретної особи.

Експертами обговорень були: Катерина Помазова – начальник відділу Чемеровецького бюро правової допомоги; Аліна Весна – психолог Свіршковецької ЗОШ I-III ступенів Чемеровецької територіальної громади та Оксана Кізаєва - регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Хмельницькій області, яка зазначила, що «в Конвенції ООН про права дитини чітко зазначено, що всі права за кожною дитиною забезпечуються без будь-якої дискримінації. Діти мають право на власну думку, на збереження своєї індивідуальності, на захист від втручання до їх особистого життя. В усіх діях щодо дітей першочергова увага має приділятися якнайкращому забезпеченню інтересів дитини».




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com