Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Як виграти матч свого життя


«Як виграти матч свого життя»– тема дискусії з вихованцями Хмельницької ДЮСШ №1.

Присутні переглянули документальну стрічку української режисерки Аліси Коваленко «Домашні ігри» з колекції DOCU/КЛУБ - Docudays UA.

Під час онлайн-дискусії учасники обговорили питання дотримання прав дітей, забезпечення рівних можливостей в реалізації прав жінками та чоловіками, зупинились на стереотипах, які існують в суспільстві відносно певних видів спорту, які вважаються «чоловічими», зокрема, відносно жіночого футболу, а також на тих труднощах, які доводиться долати жінкам в досягненні успіху в спортивній кар’єрі.

Оксана Кізаєва – регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини висвітлила учасникам заходу питання, пов’язані з дотриманням прав неповнолітніх дітей. І наголосила, що саме батьки несуть основну відповідальність за виховання і розвиток дитини та розповіла про механізми та порядок забезпечення прав дитини, якщо батьки самоусунулись від виконання своїх обов’язків.

Говорили про історію жіночого футболу: роки його розквіту та заборону; повільний розвиток та непопулярність цього виду спорту; проводили паралель між чоловічим та жіночим футболом; мрію, за якою потрібно завжди йти і досягати поставлених цілей. Учасники розповідали про свій шлях у футбол та ділилися думками як хочуть себе реалізувати у майбутньому.

Під час спілкування виявилося, що на заході присутні спортсменки Оля Харащук та Оля Маслянко, які особисто знайомі з головною героїнею кінострічки Аліною Шиловою і навіть зустрічалися на футбольних матчах.

Віктор Флентін – заступник голови відділення Національного олімпійського комітету в Україні в Хмельницькій області повідомив присутнім про успішних жінок-спортсменок хмельничанок, які реалізували себе у спорті: Іріну Мерлені, Ларису Заспу, Віту Паламар, Оксану Бондарчук (Мастерс).

Присутні переглянули книжкову виставку з фондів Хмельницької ХОУНБ «Дівчата теж грають у футбол» та ознайомилися з сайтом Всеукраїнської Асоціаціїї жіночого футболу.

Експертами заходу були: Руслана Матущак – заступник начальника відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області; Тетяна Матвійчук - практикуючий психолог, доцент Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту.

У засіданні кіноклубу медіапросвіти про права людини Docudays UA «Право в об’єктиві» взяли участь 30 учасників, з них – вихованці Хмельницької ДЮСШ № 1.








 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com