Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Джерела духовності слов’янських народів


До Дня слов’янської писемності та культури в бібліотеці відбувся День інформації «Джерела духовності слов’янських народів».

Користувачам бібліотеки для ознайомлення було запропоновано книжкову виставку «Слова Господню мають силу: у них любов тисячоліть», на якій представлено літературу, що висвітлює історію розвитку писемності, розвитку української мови, правопис та вживання українських слів.

На сайт бібліотеки (http://ounb.km.ua/vistavki/denslovpisem/index.php) та на сторінку у соціальній мережі Facebook було підготовлено віртуальну виставку, де використано писемні книжні пам’ятки з фондів рідкісної і цінної літератури бібліотеки та найновіші книги, які висвітлюють історичний шлях писемності та зокрема української мови.

Відповідно до Стратегії популяризації української мови до 2030 року «Сильна мова – успішна держава» проведено тестування «А ви правильно говорите українською?» як серед користувачів соцмережі Facebook, так і серед користувачів бібліотеки. В результаті тестування серед опитаних 20 осіб виявлено: 10 % – високий рівень; 65 % – середній рівень та 25 % – нижче середнього рівня.

Перевірити свої знання з української мови ви можете за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdhysUCKEvXdKgYU0uj_7sCCIXxoC0eZZtf9vx-N0bZQEN0HQ/viewform?fbclid=IwAR3dkZ6pzCMoR8OV684V0IyHBgoN7LjyZeI2DcLXEjeRuerCq5plk8rLg-E.



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com