Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Еко діяти – не можу чи не хочу…


Відбулося онлайн-засідання кіноклубу Docudays UA «Право в об’єктиві» на тему «Еко діяти – не можу чи не хочу….», в рамках адвокаційної Кампанії по збереженню довкілля – на підтримку реформи сфери довкілля за сприяння та підтримки ГО «Докудейз».

Напередодні учасники проекту «Бережи довкілля – сортуй сміття» з Чемеровецької територіальної громади спільно переглянули документальну стрічку «Просто зроби це» (режисер: Емелі Джеймс).

Після заходу обговорили питання глобального потепління, причини парникового ефекту та дії підприємців, що спричиняють стрімкі кліматичні зміни. Всі ці проблеми висвітлювалися у документальній стрічці.

Вікторія Довгань, інженер з охорони навколишнього середовища солодового ПрАТ «ОБОЛОНЬ, повідомила, що при видобуванні та спаленні органічного палива утворюється 95% всіх викидів - це викиди вуглекислого газу(СО2). Лісові насадження на планеті поглинають СО2, але людська діяльність зменшує кількість лісового масиву і це посилює парниковий ефект.

Ольга Чорна – заступниця директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області розповіла про акції Прямої дії та звернула увагу присутніх на грунтовні знання головних героїв у напрямку реалізації прав на мирне зібрання, самовираження, свободу та основ демократії. Чітке знання національного законодавства щодо притягнення до адміністративної та навіть кримінальної відповідальності.

Обговорили які дії мешканців та місцевих підприємств шкодять навколишньому середовищу та як зменшити негативний вплив на природу безпосередньо у Чемеровецькій громаді.

Експертами заходу були: Оксана Банкова -начальник відділу комунікацій та правопросвітництва Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області; Наталія Загрійчук – вчитель біології Чемеровецького НВК № 2.






 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com