Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Екоактивізм в громаді: почни з себе – врятуй планету


«Екоактивізм в громаді: почни з себе – врятуй планету» - тема онлайн-засідання кіноклубу Docudays UA «Право в об’єктиві», яке відбулося в рамках адвокаційної Кампанії по збереженню довкілля – на підтримку реформи сфери довкілля за сприяння та підтримки ГО «Докудейз».

У рамках проєкту «Бережи довкілля – сортуй сміття» мешканці Чемеровецької територіальної громади переглянули документальну стрічку «Металобрухт»(режисер: Дмитро Глухенький) з колекції «DOCU/CLUB - Docudays UA».

Учасники онлайн-заходу обговорили сучасні проблеми довкілля, які потребують негайного вирішення; причини, наслідки зміни клімату та як адаптуватися до них; чому і як потрібно боротися зі змінами клімату і які проблеми може принести відсутність такої боротьби на регіональному рівні. Разом думали над тим, хто впливає на клімат більше: суспільство чи корпорації; чи може кожна людина протидіяти зміні клімату та дізналися про Міжнародний день захисту клімату, День екологічної освіти.

Говорили про металобрухт та його переробку; адвокацію законопроектів і державних рішень, екоактивізм та про прості кроки, які може зробити кожна людина, щоб зробити свій маленький вклад у довкілля.

Міркували над тим, що людині потрібно для повного щастя, хто така екосвідома людина, екологічну культуру громади.

Експертами заходу були: Ольга Чорна – заступниця директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області, юристка; Інна Куцка - заступник начальника Управління з питань екології та контролю за благоустроєм – начальник відділу з питань екології, Хмельницька міська рада; Ольга Єфремова – доцент кафедри екології та біологічної освіти, кандидат технічних наук Хмельницького національного університету, голова наукової ради Хмельницького обласного осередку Всеукраїнської екологічної ліги; Антоніна Джал - - психолог Хмельницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді; Ольга Чернявська - керівник освітніх проєктів ГО «Україна без сміття».






 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com