Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

100 років боротьби: Українська революція 1917 – 1921


Відбулось знайомство з інтелектуальною грою «100 років боротьби: Українська революція 1917 – 1921».

За останні кілька років з’явилась ціла низка українських настільних ігор, які мають на меті познайомити з історією та культурою України.

Анжеліка Мигас, бібліотекар читального залу гуманітарного профілю, ознайомила колег з інтелектуальною грою та посібником, розробленим співробітниками Українського інституту національної пам’яті. Для участі в ній потрібні три учасники або три команди-учасниці по 10 осіб, а також ведучий. Дія відбувається на ігровому полі, яке складається з 12 пазлів.

Учасники дізнались про умови та хід гри, склад команд та протягом двох годин змагались за перемогу. Щоб досягнути результату, потрібно було подолати 88 клітинок-ходів та надати вірну відповідь на найбільшу кількість запитань. Завдання стосувались кожного з шести регіонів України – Київщина-Лівобережжя, Волинь, Галичина, Поділля, Південь та Схід на «Оглядовій карті етнічних українських земель». Для полегшення виконання завдань використовували «підказки», які є у бібліотеці: книжкову виставку з літературою по темі, довідкові видання та підручники. Учасники перевірили свої знання з історії України, отримали практичні навички та дійшли висновку, що гра розвиває логіку, мислення, увагу і буде дуже корисною молоді у навчанні.

Довідка: Настільна гра «100 років боротьби. Українська революція 1917 – 1921 років» – інтелектуальна історична розвага, присвячена Українській революції 1917 – 1921 років. Гру підготував Український інститут національної пам’яті за матеріалами Інституту історії України НАН України. До гри додано спеціальний невеличкий підручник, в якому прописано історію.




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com