Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Життя, дароване «сонячній дитині»


«Життя, дароване «сонячній дитині» – тема онлайн-дискусії зі студентською молоддю.

Присутні переглянули документальну стрічку польської режисерки Анни Бединської «В іншому світі» з колекції DOCU/КЛУБ - Docudays UA.

Під час онлайн-дискусії учасники обговорили питання, які висвітлено у фільмі, зокрема: репродуктивні права людини, що отримали визнання у міжнародному та національному праві провідних держав світу; повага до приватного та сімейного життя; права жінки вирішувати питання про вагітність та народження дитини; важливість психологічної підтримки матері чоловіком, сім’єю та фахівцями. Говорили про планування сім’ї, майбутнє та перспективи людей з синдромом Дауна в Україні; міфи, які варто розвіяти та коректність називати таких людей «сонячними».

Експерт Тетяна Виговська ознайомила присутніх з симптомами та причинами виникнення захворювання, характерними ознаками, методами діагностування хвороби та особливостями розвитку дитини з синдромом Дауна.

Про емоційний стан жінки, яка готується народити неповносправну дитину, говорила Тетяна Матвійчук.

Cпікерами заходу були: Тетяна Виговська – кандидатка біологічних наук, доцентка Хмельницького університету управління та права ім. Л. Юзькова; Тетяна Матвійчук – практикуюча психологиня, доцентка Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту та Ольга Чорна – заступниця директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області, юристка.

У засіданні кіноклубу медіапросвіти про права людини Docudays UA «Право в об’єктиві» взяли участь 50 учасників – студентська молодь Хмельницького інституту соціальних технологій «Україна» та Чемеровецького медичного коледжу.







 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com