Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Творчі злети офіцера


До 100-літнього ювілею від дня народження соліста Національної опери, народного артиста України, професора Національної музичної академії, композитора, письменника, видатного громадського діяча Сергія Давидовича Козака відбулась мистецька година «Творчі злети офіцера» для користувачів бібліотеки та членів сімейного клубу «Разом».

Присутні дізналися про незвичайну життєву та творчу долю Сергія Козака, уродженця села Старий Кривин Славутського району Хмельницької області.

Сергій Давидович був учасником бойових дій у Другій світовій війні та нагороджений орденами. Він володів академічним баритоном і 32 роки співав на сцені Державного академічного театру опери і балету ім. Т. Г. Шевченка в Києві. Зіграв більше 60 ролей. За його безпосередньою участю в Україні було відкрито понад 360 музичних шкіл та створено багато музичних колективів, у тому числі професійний оркестр народних інструментів, державну чоловічу хорову капелу ім. Л. Ревуцького, камерний хор ім. Б. Лятошинського, ансамбль пісні і танцю «Славутич» у Дніпропетровську та інші. За сприяння Сергія Давидовича відродилося в Україні кобзарське та лірницьке мистецтво.

Ознайомитися з матеріалами про Сергія Козака, його виданнями про видатного діяча світової культури, співака, народного артиста Івана Козловського можна в бібліотеці.



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com