Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Життя, покладене на вівтар України


В рамках туру-презентації Хмельниччиною у бібліотеці відбулася презентація книги «Справа Василя Стуса». Представив її Вахтанг Кіпіані – автор, український журналіст, публіцист і громадський активіст, редактор проєкту «Історична правда», автор і ведучий тележурналу «Історична правда із Вахтангом Кіпіані».

Автор розповів про те, як з’явилась ідея видання книги, що і як інкримінувало Василеві Стусові КДБ та іншим дисидентам, як передавали назовні записи Василя Стуса, про архіви СБУ та їх опрацювання, життя в таборах тощо. Поділився досвідом роботи над дослідженнями кримінальних справ дисидентів, навів приклади як позитивної, так і негативної ролі адвокатів.

Видання розкриває перед читачами унікальні архівні документи з кримінальної справи Василя Стуса 1980 року, правдиві факти про його життя та загибель, свідчення очевидців, листи українського дисидента з в'язниці; зібрані спогади рідних та друзів поета-патріота Василя Стуса.

Очільник обласного товариства політичних в'язнів, репресованих і членів їхніх сімей та ГО «Захист і збереження землі» Кузьма Матвіюк поділився з присутніми власними спогадами про Василя Стуса.

На захід завітали історики, краєзнавці, представники органів державної влади, обласної організації НСП України, закладів освіти, культури, громадських організацій, ЗМІ та ін.

Презентація книги транслювалася у прямому ефірі на офіційній сторінці бібліотеки в Facebook та на платформі Zoom.

Під час заходу експонувалася книжкова виставка з матеріалами про Василя Стуса «Життя, покладене на вівтар України».

Із книгою Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса», а також іншими виданнями автора можна ознайомитися у бібліотеці.








 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com