Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Шевченківські дні


Традиційно в березні відзначаються Шевченківські дні, які припадають на роковини народження і смерті Тараса Шевченка. З цієї нагоди у бібліотеці цього року було проведено цикл заходів, присвячених Великому Кобзарю.

Зокрема, відбулася літературна година «Доля жінки у творчості Т. Г. Шевченка» (http://ounb.km.ua/news/2021/2021_03_01_2/2021_03_01_2.php).

Представлено віртуальну виставку «Твори Т. Г. Шевченка іноземними мовами», з якою можна ознайомитись за посиланням: http://ounb.km.ua/vistavki/tvori_shevch/index.php.

У відділі мистецтв презентовано книжкову виставку «Музична Шевченкіана» (https://www.facebook.com/vmounbkmua/photos/a.1538037816421958/3482378258654561/).

На обласному Шевченківському святі «Музична сповідь Кобзареві», яке відбулося у Хмельницькій обласній філармонії, презентовано книжкову виставку з фондів бібліотеки «Єднаймо душі словом Кобзаря» за розділами: «Тарасовими шляхами», «Нетлінне слово Кобзаря», «Мистецька спадщина», «Шевченко і Поділля», «Рідкісна і цінна Шевченкіана». Відвідувачі мали змогу ознайомитися з рідкісними прижиттєвими виданнями творів Тараса Шевченка, унікальними «Кобзарями» українською та мовами світу, музичною, мистецькою та подільською Шевченкіаною, виданнями лауреатів Національної та обласної шевченківських премій, бібліографічними покажчиками.

Особливий інтерес викликали раритетні видання з фонду відділу зберігання та реставрації бібліотечного фонду, серед яких: прижиттєві твори Кобзаря, факсимільні, мініатюрні та захалявні книжечки, великоформатні фоліанти, оздоблені ліногравюрами та офортами.

З матеріалами виставки ознайомилися представники громадських організацій, мистецьких установ, Хмельницької обласної державної адміністрації, пересічні громадяни та цьогорічні лауреати обласної премії ім. Т. Шевченка: Кузьма Матвіюк – член Національної спілки журналістів України, репресований радянською владою за проукраїнські погляди та Інна Семенків – викладач Кам’янець-Подільського коледжу культури і мистецтв.

Бібліотека чекає на тих, хто не зміг відвідати заходи, але бажає пізнати творчі та життєві шляхи Кобзаря та запрошує до ознайомлення із книжковою виставкою «Живуть, Кобзарю, поміж нас і голос твій, і пензель, й слово…».





 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com