Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Актуальні питання прав людини під час COVID-19


Нові роз’яснення стосовно життєдіяльності населення під час карантину отримали учасники онлайн зустрічі «Актуальні питання прав людини під час COVID-19».

Присутні отримали відповіді на питання: Чи є виправданим втручання держави в права людини? Яка межа виправдання цього втручання? Чи можна під час карантину обмежувати свободу громадян? Також отримали інформацію стосовно змін у режимі приймання звернень громадян до органів державної влади та місцевого самоврядування, доступу до публічної інформації, про адміністративну та кримінальну відповідальність під час порушення карантинних обмежень.

Відповіді підготували фахівці Регіонального представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Хмельницькій області: Оксана Кізаєва, Оксана Шейгец та Ольга Осередчук. Вони також звернули увагу на порядок перетину державного кордону для громадян України, відшкодування в період тимчасової непрацездатності та права працівників під час карантину.

Участь в онлайн-зустрічі взяли користувачі публічних бібліотек Волочиської міської, Чемеровецької, Війтовецької, Закупненської та Ярмолинецької селищних та Розсошанської сільської територіальних громад.




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com