Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Про права дітей та сімейні цінності


В рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» та до Міжнародного дня прав людини відбулося онлайн-засідання кіноклубу Docudays UA «Право в об’єктиві» на тему «Споглядати vs. допомагати?».

У заході взяли участь 40 учасників – учнівська молодь Ружичанського навчально-виховного комплексу Розсошанської ОТГ Хмельницького району. Присутні переглянули документальний фільм із фондів колекції Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA «Лізо, ходи додому» режисерки Оксани Бурої http://docuclub.docudays.ua/movies/item/liza-khodi-dodomu/.

Після перегляду учасники обговорили низку проблемних питань: про дитинство, сім’ю, пияцтво батьків, доброту та взаєморозуміння. Чи можна що-небудь зробити з батьками Лізи, щоб сім’я стала нормальною і дівчинка більше не тікала з дому? Хто повинен опікуватися такими дітьми? Чи багато таких сімей у вашому населеному пункті? Що буде з дівчинкою, коли вона виросте, якою буде її сім’я?

Дискутували про права дітей, домашнє насильство та його види, відносини між батьками та дітьми, нехтування батьківськими обов’язками, дитячу самотність у важкому світі дорослих.

Модераторами обговорень були: Руслана Матущак – заступник начальника відділу забезпечення якості надання правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Хмельницького регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, адвокат; Мар’яна Пестун – заступник начальника відділу правопросвітництва та представництва з надання безоплатної правової допомоги Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги; Оксана Шейгец – працівник регіонального представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Хмельницькій області.






 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com