Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Сила сімейного вогнища


В рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» відбулося засідання кіноклубу Docudays UA «Право в об’єктиві» на тему «Сила сімейного вогнища».

У заході взяли участь 20 учасників – учнівська молодь Хмельницької загальноосвітньої школи I-III ступенів № 20. Присутні переглянули документальний фільм із фондів колекції Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA «Лізо, ходи додому» режисерки Оксани Бурої http://docuclub.docudays.ua/movies/item/liza-khodi-dodomu/.

Під час обговорення фільму учасники порушили проблемні питання: про права дітей, право дитини на родину та любов, взаємини між батьками і дітьми, домашнє насильство та його види, нехтування батьківськими обов’язками, приниження дитини, порушення людської гідності, причини постійних втеч дівчинки з дому.

Учнівська молодь давала визначення поняттям «насильство», «права людини»; міркувала над тим, що означає для кожного «моя сім’я», чи були у фільмі порушені права дитини і які саме, чому вкрай необхідно говорити вголос про насильство, не толерувати його.

Говорили про чудові краєвиди та непривабливість приміщення, де мешкає Ліза; неприпустимість байдужості, замовчування й терпимості до будь-яких проявів домашнього насильства. Навіть придумали фінал кінострічки про те, що чекає головну героїню в дорослому житті.

Модераторами обговорень були: Оксана Кізаєва – регіональний представник уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Хмельницькій області; Тетяна Матвійчук – практикуючий психолог, психотерапевт.




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com