Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Вільні творять майбутнє


До Дня Гідності та Свободи відбулося засідання кіноклубу Docudays UA «Право в об’єктиві» за темою «Вільні творять майбутнє».

У заході взяли участь 26 учасників – учнівська молодь Хмельницького ліцею № 17. Присутні переглянули документальний фільм із фондів колекції Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA «Все палає» режисерів Олександра Течинського, Олексія Солодунова та Дмитра Стойкова.

Учасники обговорили події, представлені у фільмі та пригадали причини, які спричинили Революцію Гідності, хронологію подій тих днів. Молодь давала визначення поняттям «гідність», «свобода», «права людини», з’ясовувала, які з цих понять були порушені в контексті трагічних подій та дискутувала щодо поняття свободи та її ціни. Міркували над тим, чи може громадянин захистити свою гідність у суді, що спонукає людину ризикувати своїм життям заради гідності та свободи, чи вартує свобода людського життя та ще й не одного...

Обговорили межі свободи, які визначені правом, зокрема що є мірою свободи відносно принципу «дозволено все, що не заборонено», а не «дозволено лише те, що передбачено законом».

Учні говорили про важливість почуття власної гідності у кожної окремої людини в рамках прав людини, роль молоді в процесі становлення незалежної держави та житті країни.

Модераторами обговорень були: Оксана Кізаєва – регіональний представник уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Хмельницькій області та Антоніна Джал – психолог Хмельницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com