Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Вже ніхто не знищить України в тобі, в мені і в кожному з нас


До Дня Гідності та Свободи відбулося виїзне засідання кіноклубу Docudays UA «Право в об’єктиві» за темою «Вже ніхто не знищить України в тобі, в мені і в кожному з нас».

У засіданні кіноклубу взяли участь 15 учасників. Присутні переглянули документальний фільм із фондів колекції Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA «Євромайдан. Чорновий монтаж» (режисерів Романа Бондарчука, Володимира Тихого, Катерини Горностай та інших).

Після перегляду учасники обговорили події, які представлені у фільмі та згадали про те, як зароджувався протестний рух у 2013 році: причини та етапи Революції Гідності; найгарячіші моменти українського протесту, в якому брали участь і окремі присутні. Поділилися враженнями про те, чим була революція для кожного з них, говорили про патріотизм, зародження лідерства та здатність до самоорганізації громадянського суспільства заради спільної мети та єднання громадян для захисту Батьківщини.

Дискутували про визначення подій на Майдані в 2013–2014 році – революція?, збройне повстання?, опір?...

Своїм відношенням до подій та професійним баченням поділилися: Ольга Чорна – заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Антоніна Джал – психолог Хмельницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Учасник Революції Гідності Олександр Климчук розповів про події, в яких він був свідком та активним учасником, згадав хронологію подій Революції Гідності та побратимів, які загинули на Майдані.

Василь Горбатюк, директор обласного літературного музею, презентував музейну експозицію «Герої не вмирають… Вони живуть у пам’яті, у слові» та розповів про твори подільських письменників, які присвячені даній темі.




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com