Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Бібліотека – Всесвіт у зручному форматі


З нагоди Всеукраїнського дня бібліотек 23 вересня 2020 року розпочав свою роботу триденний ХІІ Форум бібліотекарів Хмельниччини «Бібліотека – Всесвіт у зручному форматі».

Відкриття форуму відбулося за участю: Катерини Чабан – директора Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки, Надії Синиці – голови Хмельницького обласного відділення Всеукраїнської громадської організації «Українська бібліотечна асоціація» та Людмили Навроцької – методиста навчально-методичного відділу Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтва. На платформі Zoom приєдналися 39 учасників – представники центральних районних, міських бібліотек, центральних бібліотек об’єднаних територіальних громад.

У рамках форуму відбулася прес-конференція на тему «Бібліотечна Хмельниччина мовою цифр. Підсумки роботи у 2019 та пріоритети у 2020 році» за участю представників засобів масової інформації, яка дала можливість максимально розкрити роботу бібліотек області, зокрема і Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки.

Паралельно, в рамках форуму, відбувся науковий симпозіум «Поділля в дослідженнях історико-статистичного комітету» (до 155-річчя з часу створення Подільського єпархіального історико-статистичного комітету). Модератором даного заходу була Олена Баворовська – заступник директора з внутрішньобібліотечної роботи обласної універсальної наукової бібліотеки.

На завершення першого дня форуму відбулося засідання за круглим столом в рамках консультацій з громадськістю «Бібліотека громади: відповідність соціальним нормативам». Під час заходу розглядались питання відповідності публічних бібліотек Хмельниччини Державним соціальним нормативам, Концепції реформування фінансування системи забезпечення населення культурними послугами (розпорядження Кабінету Міністрів України від 19 серпня 2020 року № 1035-р).

Триватиме форум до 25 вересня і його програмою передбачена ціла низка дискусій, презентацій, відкритих лекцій, круглих столів та інших заходів. Детальніше з програмою форуму можна ознайомитися за посиланням.




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com