Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Демократичні вибори по-кенійськи


Відбулося онлайн-засідання кіноклубу Docudays UA «Право в об’єктиві» за темою «Демократичні вибори по-кенійськи».

У засіданні взяли участь 25 учасників – користувачі бібліотек з Красилівської міської ОТГ, Понінківської селищної ОТГ, Вовковинецької, Смотрицької сільських ОТГ та м. Хмельницький

Учасники переглянули документальний фільм із фонду колекції Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA «Цап за голос» (режисер Єрун ван Велзен) (http://docuclub.docudays.ua/movies/item/cap-za-golos/).

Після перегляду учасники обговорили питання виборчого процесу, гендерної рівності, методів впливу на політичний вибір людини, прямого і непрямого підкупу виборця, виборчих технологій та маніпуляцій. Дискутували про формування свідомого виборця у ранньому віці та необхідністю боротьби з корупцією під час виборів.

В обговоренні взяли участь експерти: Оксана Банкова – начальник відділу комунікацій та правопросвітництва Хмельницького регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги; Тетяна Баєва – голова правління ГО Подільський центр «Гендерна рада»; Світлана Русіна – журналіст-фрілансерка.

До обговорення також долучився соціальний партнер бібліотек із Закарпаття Василь Шетеля – голова ГО «Правозахист – Україна», шеф-редактор Закарпатської обласної газети «Правозахист громади».




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com