Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Свобода вибору


Відбулося онлайн-засідання кіноклубу Docudays UA «Право в об’єктиві» за темою «Свобода вибору». У засіданні взяли участь 33 учасники – користувачі бібліотек з Городоцького, Віньковецького та Ярмолинецького районів, Дунаєвецької та Чемеровецької селищних ОТГ, Ленковецької сільської ОТГ (Шепетівського району) та м. Хмельницький. Під час засідання учасники переглянули документальний фільм із фондів колекції Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA «Кава vs шашлики» режисера Дмитра Бурка (http://docuclub.docudays.ua/movies/item/kava-vs-shashliki/).

Після перегляду учасники обговорили питання інертності та проблем українського суспільства; правової культури, правової відповідальності та правосвідомості виборця; дотримання законодавства; відповідальності за порушення вимог чинного законодавства під час виборів, а також порушення законодавства в сфері захисту персональних даних; впливу біснесу на виборчий процес. Дискутували про низьку правову культуру, підкуп електорату. Ділилися досвідом передвиборчої кампанії.

Онлайн-консультації надавали експерти: Ольга Чорна – в.о. заступника директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Оксана Банкова – начальник відділу комунікацій та правопросвітництва; Антоніна Джал - психолог Хмельницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді; Оксана Кізаєва - представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Хмельницькій області; Володимир Гарієвський – громадський омбудсмен захисту виборчих прав Громадської Мережі «Опора» в Хмельницькій області та Тетяна Матвійчук - практичний психолог, психотерапевт.




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com