Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Тягар доказів


З нагоди відзначення Дня Конституції України та Всесвітнього дня біженців відбулося засідання онлайн – кіноклубу Docudaus UA «Право в об’єктиві» за темою «Інша країна – краще життя?». У засідання онлайн – кіноклубу взяло участь 27 учасників - мешканці з Хмельницької області, а саме: Волочиського, Ізяславського, Летичівського, Старокостянтинівського, Ярмолинецького та Шепетівського районів.

Під час засідання учасники переглянули документальний фільм із фондів колекції Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudaus UA «Тягар доказів» режисера Стефана Кессіссонґлу. Фільм про поневіряння шукачів притулку з країн Африки у відповідному приймальнику-розподільнику, розташованому у Чехії. Додому повертатися вони не бажають, оскільки там, за їх словами, існує реальна загроза їх життю, проте надати очевидні докази такої загрози їм вкрай складно.

Після перегляду учасники обговорили питання правового захисту біженців, їх важке життя в новій країні, складнощі у отриманні дозволу на роботу та її пошук, причини, що спонукають біженців залишати домівки.

Модерували засідання онлайн – кіноклубу: Оксана Кізаєва - представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Хмельницькій області та Антоніна Джал- психолог міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com