Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Відкрито онлайн-кіноклуб Docudaus UA.


Вперше, у Міжнародний день захисту дітей відбулося онлайн – засідання кіноклубу Docudays UA «Право в об’єктиві» за темою «Кожна дитина має право…..»

Учасниками онлайн-засідання були жителі Хмельницької області та м. Хмельницького, а саме: Вікторія Довгаль, Марина Цісар та Юлія Домбровська – Чемеровецька ОТГ; Олег Рибчинський та Ілля Корнійчук – Лісовогринівецька ОТГ Хмельницького району, Ірина Верчук та Наталія Данілкович – Старосинявська ОТГ, Владислав Загоруйко - читач Кам’янець – Подільської ЦРБ, Анастасія Ількович - с. Рихта Кам’янець-Подільського району, Даша Янчук із м. Хмельницького та бібліотекарі з міста Кам’янець-Подільського та району.

Під час засідання учасники переглянули презентацію «Конвенція ООН про права дитини»; документальний фільм із фондів колекції Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudaus UA «Трудний» режисерів Миколи Бондарчука та Дмитра Тяжлова. Фільм про життя хлопчика Василя, який став сиротою при живій матері та отримує співчуття, допомогу, навчання в приватному притулку для сиріт "Місто сонця" в Донецьку.

Після перегляду відбулося обговорення фільму за участю модераторів: представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Хмельницькій області Оксани Кізаєвої, представників Регіонального Центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ольги Чорної та Оксани Банкової, старшого інспектора з ювенальної превенції Південно-Західного відділення поліції Наталії Ковальської та практичного психолога, психотерапевта Тетяни Матвійчук. Розглянули найголовніші для кожного питання – прав людини, людської гідності, поваги, толерантного ставлення і сприйняття людей, «сирітство» дітей при живих батьках, підліткову ігроманію та її причини, залежність від комп’ютерних ігор та соціальних мереж; складне дитинство і дорослу безвідповідальність.

Наймолодші учасники дискутували про виховання дитини у сім’ї, про відносини між дітьми та батьками і їх розуміння один одного, батьківську повагу і любов та їх прояви до дитини.

Отож, у бібліотеці з’явилася нова бібліотечна послуга «Онлайн -кіноклуб Docudays UA». Тепер за будь-яких умов, в тому числі обмежень, спричинених COVID-19, ми будемо проводити регулярні покази та обговорення якісного документального кіно.




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com