Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Онлайн –зустріч мордераторів DOCU/КЛУБів


Керівниця кіноклубу Docudays UA «Право в об’єктиві» взяла участь у онлайн-зустрічі для мордераторів DOCU/КЛУБів. В ході зустрічі учасникам Алла Тютюнник, керівниця проєкту «Мережа DOCU/КЛУБів за реформи», презентувала дворічний Всеукраїнський проєкт, який сприяє місцевому розвитку та демократичним реформам у сфері прав людини, нову шосту колекцію фільмів для мережі DOCU/КЛУБів, до якої увійшло 18 стрічок та онлайн кіноклуб Docudays UA.

Модератори кіноклубів разом переглянули фільм режисера Олексія Радинського «Колір фасаду: синій». Після перегляду стрічки відбувся воркшоп «Проведення модерованого обговорення фільму з фокусом на громадському активізмі та адвокаційних діях» від керівниці проєкту Алли Тютюнник.

Учасники говорили про роль громадських активістів у суспільно-політичному житті країни, ставлення до них, загрози, з якими вони стикаються через свою діяльність; дискутували щодо руйнації та втрату архітектурних пам’яток, збереження та охорону об’єктів культурної спадщини, про інвестиції у відновлення історичних споруд; обговорили питання планування та забудови територій.


КОЛІР ФАСАДУ: СИНІЙ. Режисер: Олексій Радинський. Країна: Україна. Рiк виробництва: 2019.

Тема: Людська гідність, Громадянин і держава.


Флоріан Юр’єв – архітектор, художник, скрипковий майстер, теоретик і поет. На 90-му році життя йому доводиться опанувати ще одне, цілковито нове заняття. Щоб урятувати свій авторський архітектурний проект – київську «Літаючу тарілку» – від перетворення на частину торговельного центру, Флоріан Юр’єв розпочинає кампанію проти свавілля столичних забудовників.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com