Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

2020 – Рік Європи в Україні


2020 – Рік Європи в Україні

Відкриймо для себе Європу разом!

Всі країни Європи по-своєму цікаві, вони різноманітні і дивовижні. Попри загальні риси, якими володіють деякі з них, більшість європейських держав дуже самобутні, і ніхто ніколи не сплутає звивисті вулички італійської провінції з величними вулицями в Німеччині або Чехії. Звідси випливає висновок, що варто відвідати всі європейські країни, перш ніж порівнювати їх і робити якісь інші висновки.

З метою ознайомлення користувачів з країнами Європи, їх історією, культурою та традиціями презентована книжково-ілюстративна виставка «Читай! Мандруй! Пізнавай!». Користувачі мали можливість поринути у світ сьогодення країн Європейського Союзу, ознайомитись з укладом життя народів Європи, здійснити віртуальну подорож крізь час і простір.

Присутні дізнались, що з усіх країн Європи лише 28 входять в Європейський Союз, 19 європейських країн не мають прямого виходу до моря, найстарішою країною в Європі є Сан-Марино, а наймолодшою – Чорногорія, найбільша країна Європи – це Україна, а найменша – Ватикан. Дві країни Європи щороку очолюють списки найщасливіших країн світу – це Норвегія і Данія. Цікаві подорожі пролягли через європейські культурні, спортивні, молодіжні, інноваційні столиці.

Представлена експозиція пізнавальна для всіх, кого цікавлять культура, Україна та Європа, життя у ЄС, країни ЄС та Європейський Союз.



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com