Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Боротьба Джамали


Напередодні річниці окупації Російською Федерацією Автономної Республіки Крим, у Хмельницькому інституті імені Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і Всієї України ПАТ «Вищий навчальний заклад «Міжрегіональна Академія управління персоналом», відбувся перегляд документального фільму Міжнародного кінофестивалю Docudays UA «Боротьба Джамали». У заході взяли участь студенти гуманітарно-економічного факультету, представник Уповноваженого та координатор із взаємодії з громадськістю Верховної Ради України з прав людини в Хмельницькій області Оксана Кізаєва та Ольга Осередчук, представники Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Оксана Банкова та Ольга Чорна.

Фільм виробництва Шведського телебачення SVT заснований на реальних подіях та розповідає про перемогу співачки у пісенному конкурсі “Євробачення-2016”, історію походження пісні “1944” та про життя простих людей в умовах російської окупації.

Режисер Елін Йоннсон розповіла історію цілої епохи від депортації кримських татар до символічної перемоги України на Євробаченні. На основі однієї родини шведська журналістка змогла показати трагедію цілого народу та звернути увагу на проблеми, з якими кримські татари зіткнулися сьогодні.

Після перегляду фільму студенти мали можливість обговорити проблему окупації Криму та висловити свою позицію. В обговоренні відмітили те, що фільм дуже повчальний, показує незламність людського духу та патріотичність народу, а також піднімає питання порушення прав і свобод людини як в радянський період, так і сьогодні.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com