Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Євромайдан – SOS


Відбулося виїзне засідання кіноклубу медіа –просвіти з прав людини Docudays UA.

Учнівська молодь Хмельницького ліцею № 17 переглянула документальний фільм режисера Світлани Ліщинської та Сергія Лисенка «Євромайдан – SOS. Право на гідність». Перегляд присвячений Героям Небесної Сотні та подіям зими 2013 – 2014 років.

Фільм «Євромайдан SOS»- про взаємодопомогу, про те, що мотивує людей “волонтерити”, це розповідь про те, як розвивалася перша масштабна волонтерська ініціатива України. Про те, як під час Революції Гідності люди об’єднались, щоб захищати права інших людей.

Після перегляду стрічки обговорили питання дотримання та захисту прав людини; акцентували увагу про порушення права на життя , на свободу та мирних зібрань; говорили про гідність, самопожертву, про європейські цінності; вели розмову про людей, що роблять справді надзвичайні речі – тримають армію, рухають реформи, допомагають переселенцям, лікують поранених, про тих, хто в скрутний для країни час підставив державі плече.

Модераторами обговорення були: заступник директора Олена Варфоломєєва та начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення та розвитку інфраструктури Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com