Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Разом для найкращого Інтернету


В бібліотеці проведено День безпечного Інтернету «Разом для найкращого Інтернету» з метою поширення знань серед молоді про безпечне, відповідальне і позитивне використання цифрових технологій.

Під час заходу студенти Хмельницького базового медичного коледжу дізналися про основні правила безпеки в Інтернеті; підвищили свою освіченість з питань безпеки онлайн та приєднались до участі у заходах, що проходять у всьому світі до Дня безпечного Інтернету; обговорили шляхи безпечного використання Інтернету, питання інтернет-етики, загроз протизаконного контенту.

Професійний фахівець сфери інформаційних технологій Дмитро Рівний та бібліотекар Катерина Антонюк говорили про ключові принципи мережевого етикету й безпеки онлайн; різницю між насиллям оффлайн і онлайн; уникнення кібернасилля, кібер-буллінгу; нанесення психологічної шкоди, яке здійснюється через електронну пошту, сервіси миттєвих повідомлень, у чатах, соціальних мережах, на web-сайтах, а також за допомогою мобільного зв’язку; захист в Інтернеті від сексуальних ризиків, шахрайства, торгівлі людьми, здоров’я, вірусів та спамів.

Лікар-офтальмолог Олександр Тарамбула розповів про те, як впливає електромагнітне випромінювання, гаджети на здоров’я людини та на очі в цілому; про комп’ютерний зоровий синдром, правила безпечної роботи на комп’ютері.

Фахівці бібліотеки презентували книжково-ілюстративну виставку «Разом для найкращого Інтернету», яка розкрила питання формування у користувачів навичок «безпечної» поведінки в Інтернеті, цифрової грамотності шляхом розвитку критичного мислення, що дозволить їм гарно орієнтуватися в онлайновому світі, використовувати позитивні можливості створення, залучення та поширення контенту онлайн.

Під час заходу учасники мали можливість обговорювати безпосередній зв’язок теми зі своїм щоденним досвідом користування Інтернетом та планування подальших дій безпечного використання: від спілкування у соціальних мережах до придбання товарів онлайн. Присутні мали чудову нагоду за допомогою анкети спробувати з’ясувати чи є у них знання про те, як убезпечити себе в Інтернеті.



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com