Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Крути – символ наших визвольних змагань


«На Аскольдовій могилі український цвіт…»

До Дня пам’яті Героїв Крут відбувся перегляд книжкової виставки «Крути – символ наших визвольних змагань».

29 січня 1918 року відбулася надзвичайно трагічна подія в українській історії – бій під Крутами, який набув для українського народу символічного значення, став легендою, прикладом героїзму і жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну. Це день скорботи за українською молоддю, день величі духу української нації. Жертовності та героїзму Крут забувати не можна.

Література, яка представлена на виставці, дає можливість формувати почуття патріотизму, любові до свого народу, його історії та героїчного минулого.

До уваги користувачів представлені документи про подвиг українських юнаків, який навічно залишиться в історії як символ національної честі та нескореного духу нашої нації. Зміст архівних матеріалів підсилюють статті і виступи С. Єфремова, Д. Дорошенка, М. Грушевського, Є. Маланюка, Л. Старицької-Черняхівської та інших видатних особистостей доби Української революції 1917 – 1921 рр. У спогадах учасників студентського бою під Крутами 29 січня 1918 року, роздумах сучасників, поетичним і публіцистичним словом на тлі для нас трагічних суспільно-політичних і військових подій осмислюється героїка подвигу юнаків в ім'я України.



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com