Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Боротьба Джамали


Відбулося засідання кіноклубу медіа-просвіти з прав людини Docudays UA.

Студенти переглянули документальний фільм «Боротьба Джамали» про перемогу співачки у пісенному конкурсі «Євробачення – 2016», історію походження пісні «1944» та теперішнє життя кримських татар і політв’язнів в умовах окупації. Журналістка та режисер фільму Елін Йонссон зафільмувала життя Джамали та її родини в Україні і Криму, змалювавши її трагічну сімейну історію.

Після перегляду фільму учасники обговорили світлі та темні сторінки історії півострова Крим, злети й падіння національного руху, взаємну ворожнечу і взаємодопомогу тамтешніх народів, захист Севастополя, міжвоєнне двадцятиліття, голод, бандерівців в Криму під час Другої світової, депортацію кримських татар. Дискутували про людську байдужість і боягузтво; говорили про анексію, «гібридну» війну, колаборантів та колабораціонізм; порушення прав, свобод людини як в радянський період, так і в теперішній час. Студенти висловлювали думки про патріотизм, незламність людського духу, відданість справі.

Модераторами обговорення були: Оксана Банкова – начальник відділу комунікацій та правопросвітництва, Ольга Чорна – начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення та розвитку інфраструктури Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги; адвокати Руслана Матущак та Ольга Голдзіцька; Юлія Мазур – регіональний координатор Всеукраїнської ініціативи «Активна громада».


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com