Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

В єдності сила


Щороку 22 січня, у день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, Україна відзначає День Соборності. З цієї нагоди відбулася патріотична зустріч «Моя соборна Україна знову зустрічає день новий» з метою вшанування багатовікової історії національного державотворення, засвідчення поваги до подвигу борців за свободу, незалежність і територіальну цілісність, єднання суспільства у справі розбудови України як високорозвинутої європейської держави, консолідації історичної пам’яті нації, згуртування громад України.

У заході взяли участь: Роман Полюк – боєць 8-го окремого полку спеціального призначення Збройних сил України; Сергій Кисельов – медик-волонтер, співзасновник обласного благодійного фонду «Патріоти України»; Валентина Базилюк – волонтерка, засновниця громадської організації «Тепло рідних сердець», координаторка громадської організації «Дія» та волонтер Михайло Твердохліб.

Останніми роками у дні державних свят ми не лише згадуємо видатних історичних діячів, але й вклоняємося пам'яті сучасних українських звитяжців – героїв Небесної Сотні та героїв війни за незалежність у боротьбі з російськими агресорами.

Наші герої воюють на Сході не за повернення окремих територій, а за всю соборну українську землю.

Під час заходу говорили про найважливіші події в історії України, які безпосередньо вплинули на нашу державу та історичну пам'ять сьогодні, про сучасних Героїв України; демонструвалися відеоматеріали відповідної тематики. До уваги присутніх була представлена книжково-ілюстративна виставка «Соборність. Єдність. Неподільність» (до Дня Соборності України).



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com