Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Різдво Христове! З книги до святкового столу


Куті смачної,

Коляди гучної,

Щасливого Різдва

І на весь рік добра!

В Україні вечірня трапеза на Святвечір супроводжується багатьма традиціями й обрядами. Обов'язково на столі повинно бути дванадцять страв - на честь дванадцяти апостолів. Символічне значення цього обряду величезне, а коріння його проростає у сиву давнину. Як ми відсвяткуємо Святий вечір, так і проведемо наступний рік, тому для нас вкрай важливо та цікаво отримати відповіді на питання: Як правильно накрити стіл на Різдво? Що приготувати на Свят-вечір? Як варити кутю на Різдво? Яку випічку та закуски приготувати? Яких правил та традицій дотримуватись у це свято і що вони означають?

З рецептами приготування традиційних страв – куті, вареників і пампухів, а також інших пісних страв, які чудово підійдуть для святкування Святвечора ви можете ознайомитися у відділі виробничої літератури, де протягом місяця діятиме книжково-ілюстративна виставка, приурочена до зимових свят «Різдво Христове! З книги до святкового столу».

Запрошуємо усіх бажаючих на перегляд літератури.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com