Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Дослідник історії Поділля


До 105-річчя з дня народження Степана Костянтиновича Гуменюка відбувся вечір пам’яті «Дослідник історії Поділля».

Вшанувати пам'ять історика-краєзнавця, бібліографа Хмельниччини, кандидата історичних наук, голову Хмельницького історико-краєзнавчого товариства (1964 – 1991) зібралися науковці, краєзнавці, колеги та рідні ювіляра.

Відкрила вечір-пам’яті директор бібліотеки Катерина Чабан, відзначивши, що за час роботи в обласній науковій бібліотеці Степан Костянтинович підготував понад 500 публікацій, брошур, методичних посібників з історії Поділля.

За вагомий внесок у розвиток краєзнавства на Поділлі С.К. Гуменюк був нагороджений Почесною Грамотою Верховної Ради УРСР та відзначений обласною премією імені Юхима Сіцінського.

Про важливість бібліографічних праць Степана Гуменюка для сучасників та майбутнього покоління розповіла учений секретар бібліотеки Надія Синиця. Про його наукові дослідження, краєзнавчі розвідки розповів голова Хмельницької міської організації Національної спілки краєзнавців України Юрій Блажевич.

Бібліотечні фахівці Станіслава Карван та Світлана Михайлова, яким довелось працювати пліч-о-пліч з Степаном Костянтиновичем, охарактеризували його як мудрого учителя, наставника, добру і порядну людину. Вікторія Шелегеда ознайомила присутніх з колекцією книг С.К. Гуменюка, яка зберігається у фондах бібліотеки. Спогадами про батька поділилася Валентина Завроцька.

Учасники вечора переглянули книжкову виставку «Степан Костянтинович Гуменюк – дослідник історії Хмельниччини» з науковим доробком краєзнавця та літературою про нього.





 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com