Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Інформаційне задоволення потреб громади: роль методичного центру


З 23 по 25 жовтня проведено обласний семінар методистів ЦРБ, ЦМБ та ЦБС Хмельниччини на тему «Інформаційне задоволення потреб громади: роль методичного центру».

Відкрили семінар директор бібліотеки Чабан К.А. та голова обласного відділення ВГО УБА Синиця Н.М., які акцентували увагу присутніх на значимості діяльності бібліотечних закладів для місцевих громад в сучасних умовах.

Протягом трьох днів роботи учасники семінару мали нагоду обмінятися думками щодо питань діяльності та розвитку бібліотечних закладів в умовах становлення нових форм самоорганізації місцевих громад; ознайомилися із цікавим і повчальним досвідом організації бібліотечного обслуговування в Красилівській міській об’єднаній територіальній громаді та безпосередньо відвідали ЦБ громади, бібліотеку села Заставки; провели предметну розмову із міським головою Островською Нілою Василівною та начальником відділу культури Грицюк Інною Петрівною.

Про досвід роботи публічних бібліотек Польщі після проведення адміністративної реформи розповіла учасник Міжнародного форуму молодих бібліотекарів у місті Познань – завідуюча бібліотекою-філією № 9 Хмельницької міської ЦБС Шевчук Людмила.

Для учасників семінару провели тренінгові та практичні заняття, обговорили основні напрями трансформації довідково-бібліографічної роботи, системи превентивного обслуговування мешканців громад, наповнення контенту в проекті «Інтерактивна культурно-туристична мапа Хмельниччини».

Присутні ознайомилися з інноваційними формами популяризації читання та презентації книг місцевих авторів: книги «Увійшли у безсмертя. Ч. 2» (автор Старостіна С. Л.) та аудіокниги «Метелики в крижаних панцирах» Оксани Радушинської.

На завершення семінару відбувся професійний діалог між фахівцями ОУНБ та учасниками семінару «Запитуйте! Відповідаємо!» та нагородження переможця конкурсу майстерності методистів області – методиста центральної бібліотеки Полонської міської ОТГ.





 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com