Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Габріель повідомляє з чемпіонату світу


В рамках місячника правових знань в місті Хмельницькому на запрошення СЗОШ №29, працівники клубу медіа-просвіти документального кіно про права людини на базі ХОУНБ провели виїзне засідання, під час якого відбувся кінопоказ документального фільму з колекції Міжнародного кінофестивалю Docudays UA.

Фільм режисера Ельс ван Дриля «Габріель повідомляє з чемпіонату світу» розповідає про бразильського хлопчика Габріеля, який знімає репортаж про негативні наслідки від проведення чемпіонату світу з футболу, що пройшов у його країні. Щоб привезти сотні тисяч уболівальників на футбольний стадіон, влада розпочинає прокладання залізниці прямо через квартал, в якому живе Габріель. Він обурений ситуацією, що склалася, тому намагається захистити свої права та права своїх близьких та рідних.

Глядачі із захопленням спостерігали за головним героєм фільму, за його ініціативністю і наполегливістю. Саме тому після перегляду активно висловлювали свої думки, враження, звернули увагу на порушення прав дітей, право на житло, на відпочинок та дозвілля, а також на власну думку, яку дорослі мають взяти до уваги, якщо йдеться про інтереси дітей.

Важливо для учнівської аудиторії також те, що герої фільму, і Габріель, і Веслі, - їхні однолітки. Вони, не чекаючи допомоги та фінансування уряду, спонсорів, беруть ініціативу в свої руки, організовують дозвілля власними силами.

Здається, що може зробити дитина, щоб захистити свої права? Може розповісти правду всьому світу за допомогою лише однієї відеокамери.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com