Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Світ за моїм вікном


З нагоди 125-річчя з дня народження видатного українського режисера Олександра Довженка в бібліотеці відбувся кіновечір «Світ за моїм вікном».

Запрошеним розповіли найцікавіше про Олександра Довженка, проілюстрували слайд-презентацією та доповнили відеоуривками з документальних фільмів.

Для учнівської молоді ЗОШ № 7 презентовано виставку-знайомство, на якій представлено монографії та матеріали про режисерські роботи майстра, кіносценарії та окремі нариси.

Під час заходу акцентовано увагу на тому, що Олександр Довженко вперше заявив про себе як про самобутнього майстра картиною «Звенигора», а фільм «Арсенал» вважають одним з кращих творів українського кіно. Ця картина багата на кінематографічні знахідки: провокації глядача, психологічні паузи, роботу з непрофесійними акторами та ін.

Учні переглянули ексцентричну трюкову кінокомедію «Ягідка кохання», яка має карколомний сюжет і створена в дусі знаменитих чаплінівських короткометражок. На завершення обговорили сюжет і засоби виразності кінострічки, що використали під час зйомки.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com