Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Цвіт крізь сльози


В бібліотеці відбувся перегляд документального фільму з колекції Міжнародного кінофестивалю з прав людини Docudays UA «Цвіт крізь сльози» (режисера Хуаціна Цзіня), приурочений Дню фізичної культури і спорту, за участю студентів Хмельницького вищого професійного училища №25, вищого професійного училища №4 та професійного ліцею електроніки №18.

Запрошена молодь міста Хмельницького мала можливість ознайомитись як правильно підійти до вибору виду спорту. Ні у кого не викликає сумнівів, що фізичний розвиток людини у будь-якому віці необхідний і для цього існує багато шляхів.

Переглядаючи документальний фільм режисера Хуацін Цзінь «Цвіт крізь сльози», присутні занурились в життя китайських дітей - героїв фільму і були просто обурені тим, як батьки силоміць відправляють своїх малолітніх дітей до спеціалізованої спортивної школи, примушують займатися важкими вправами, причому постійно без будь-якої перерви.

Учасники заходу ознайомились з Конвенцією про права дитини, з загальними правилами тренування та здорового способу життя дітей і відмітили порушення прав дорослими героями фільму, які спорт обрали для своїх дітей як потенційний заробіток на всю родину.

Кожна дитина має право на здорове і повноцінне життя. Необхідно пам’ятати, що держава і суспільство повинні створювати всі умови для всебічного розвитку особистості, особливо дитини; а батьки відповідальні за те, щоб основою їх піклування стали найкращі інтереси дитини.

Перегляд фільму допоміг присутнім звернути увагу на права дітей, дати оцінку їх становищу в різних країнах світу та розглянути гарантії правового захисту дітей в Україні за чинним законодавством.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com