Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Стратегія розвитку центральних бібліотек в умовах інформаційного суспільства


18-20 червня на базі центральної бібліотеки Волочиської міської ради відбувся обласний семінар директорів ЦБС, ЦРБ, ЦМБ, центральних бібліотек ОТГ на тему «Стратегія розвитку центральних бібліотек в умовах інформаційного суспільства», учасниками якого стали керівники 18 центральних районних, міських бібліотек.

У відкритті семінару взяли участь: заступник міського голови Волочиської міської ради Клімова О.М., начальник відділу культури і туризму Волочиської міської ради Матусяк В.І., директор Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки Чабан К.А., голова Хмельницького обласного відділення Всеукраїнської громадської організації «Українська бібліотечна асоціація» Синиця Н.М., завідуюча відділом перепідготовки та підвищення кваліфікації Хмельницького обласного методичного центру культури і мистецтв Навроцька Л.Ц.

Присутні взяли участь у засіданні круглого столу в рамках консультацій з громадськістю із представниками місцевої влади «Концепція реформування системи забезпечення населення культурними послугами», прослухали лекції, презентації щодо завдань бібліотек Хмельниччини на етапі реформування органів місцевого самоврядування, використання комплексного методу маркетингових комунікацій, основ ведення діловодства організаціями, ознайомилися з онлайн ресурсами для підвищення фахового рівня, не оминули теми ролі УБА у підвищенні фахового рівня бібліотекарів та подискутували на тему децентралізації та її впливу на розвиток громад.

Другий день літньої школи бібліотечних менеджерів був присвячений обміну досвідом бібліотек Хмельницької та Тернопільської областей. В рамках бібліомаршруту «Бібліотеками Тернополя» відвідали Тернопільську обласну універсальну наукову бібліотеку, центральну бібліотеку Тернопільської міської ЦБС, обласну бібліотеку для дітей, бібліотеку-музей «Літературне Тернопілля», бібліотеку-філіал № 4 «ЕТНО – бібліотека», обласну бібліотеку для молоді.

На третій день до роботи обласного семінару долучилися головний спеціаліст управління культури, національностей, релігій та туризму Хмельницької ОДА Власюк Н.А. та директор обласної бібліотеки для дітей імені Т. Г. Шевченка Черноус В.Ю.

Традиційно під час семінару відбулися акція «Фотосушка», метою якої стало представлення кращого колективного фото на тему «Наше кредо – професіоналізм» та професійний конкурс «Кращий керівник бібліотеки в мережі Facebook». На завершення семінару підведено підсумки роботи, визначено пріоритети на майбутнє та передано естафету бібліотечного семінару у Хмельницький район.









 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com
7