Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Місце, яке можна назвати домом


20 червня міжнародна спільнота відзначає Всесвітній день біженців.

Біженці – це одна з найбільш гострих проблем сучасного світу.В даний час на планеті зареєстровано близько 20 мільйонів біженців і 25 мільйонів внутрішньо переміщених осіб. Війни, стихійні лиха, порушення прав людини – головні причини того, чому люди змушені кидати свої домівки й шукати кращого життя деінде.

У читальному залі відбулася зустріч з начальником відділу з питань шукачів захисту та соціальної інтеграції Управління Державної міграційної служби у Хмельницькій області Валентиною Возовик та головним спеціалістом із зв’язків з громадськістю та ЗМІ УДМСУ в Хмельницькій області Лілією Квятковською. Запрошені гості розповіли про сучасний стан біженців в Україні, про зміни у законодавстві щодо правового захисту та існуючу систему надання притулку в Україні тощо.

Під час зустрічі відбувся перегляд та обговорення документальних фільмів за даною тематикою: «Біженці. Знайти прихисток в Україні», «Усім потрібен дім», «Повернемось, коли там буде Україна. Біженці з Донбасу», а також презентовано книжкову виставку «Місце, яке можна назвати домом».




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com
7